Wat zijn snijbloemen
Snijbloemen

Wat zijn snijbloemen?

Als je je ooit hebt afgevraagd wat snijbloemen zijn, ben je niet de enige. Veel mensen vinden de term intimiderend, maar als je eenmaal begrijpt wat snijbloemen zijn, ben je op weg om je eigen mooie boeketten samen te stellen. Snijbloemen kunnen op zoveel verschillende manieren worden gebruikt, van centerpieces tot guirlandes en vaasdisplays. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire toepassingen voor snijbloemen. Laten we beginnen!

Laten we eerst snijbloemen definiëren. Over het algemeen zijn snijbloemen gewoon bloemen of bloemknoppen die van hun stelen zijn verwijderd om als decoratie te gebruiken. De typische toepassingen voor snijbloemen zijn onder meer vaasdisplays, slingers en kransen. Het proces is eenvoudig – volg gewoon deze stappen om een ​​lange, mooie levensduur van uw bloemen te garanderen. Zo blijven ze zo lang mogelijk vers. Hier zijn enkele dingen om te onthouden bij het bewaren van uw snijbloemen.

De meest populaire snijbloem is de roos. De geur houdt meerdere dagen aan en kan voor elke gelegenheid als een mooi boeket worden gebruikt. Andere populaire soorten zijn tulpen, anjers en gerbera-madeliefjes. Andere soorten snijbloemen zijn zonnebloemen, lisianthus, dahlia, gerbera, ageratum en pioenrozen. Sommige mensen houden van tulpen en gerbera’s omdat ze naar de zomer ruiken.

Naast de bloemen die je in de supermarkt kunt kopen, kun je ook je eigen bloemen planten. Sommige bloemen zaaien zichzelf uit als ze worden geplant. Als je een mooi boeket wilt hebben, overweeg dan een hybride of erfstuk. Hoewel de meeste bloemzaden open bestoven zijn, zullen open bestoven bloemen altijd hun ware ouderkleur behouden. En onthoud dat je bloemen nooit moet knippen voordat ze bloeien. Als je ze te vroeg snijdt, verpest je je bloementuin.

Snijbloemen worden over de hele wereld verhandeld. Het grootste percentage snijbloemen wordt verhandeld tussen landen als Duitsland en Nederland. Snijbloemenkwekers komen samen op beroemde bloemenveilingen om hun bloemen te verkopen. Enkele landen die nieuw zijn op de snijbloemenmarkt zijn Ecuador en Kenia, die aan China en India leveren. Nieuw-Zeeland en Palestina telen ook bloemen voor de export. In de toekomst kunnen deze landen concurreren met de Nederlandse, maar ook met andere Europese en Aziatische markten.

Voordat u een boeket snijbloemen schikt, moet u ze goed conditioneren. Onder de waterlijn moet u bladeren van de bloemen verwijderen, omdat deze kunnen vergaan en een onaangename geur kunnen veroorzaken. Ze kunnen het water ook vervuilen met bacteriën. Bovendien verstoppen ze het watergeleidende apparaat van bloemen, wat het stervensproces zal versnellen. Als je het maximale uit je snijbloemen wilt halen, lees dan verder!

De meeste snijbloemen worden verkocht als boeketten met bladeren. Deze boeketten worden verkocht in de snijbloemenindustrie en daarom zijn ze zo populair. De snijbloemenindustrie kent een verscheidenheid aan bloemsoorten, waaronder rozen en orchideeën. De levensduur van een boeket snijbloemen varieert, maar de meeste hebben een vaasleven van zeven tot tien dagen. Sommige bloemsoorten kunnen echter tot drie weken meegaan. Denk ook aan het soort bloemen dat je wilt geven. Een boeket tulpen of rozen gaat dagen mee, terwijl een boeket lelies maar een paar weken meegaat.