Bloemen

Groenblijvende Planten Voor Uw Tuin

Groenblijvende planten zijn onderhoudsarm en hebben weinig verzorging nodig als ze zich eenmaal hebben gevestigd. Om de vruchten te plukken, moet u ze echter planten in een USDA-winterharde zone die voor de nodige wintertemperaturen zorgt. De andere belangrijke overweging is dat ze voldoende licht moeten krijgen, wat betekent dat ze minstens zes uur directe zon per dag nodig hebben, maar niet zoveel als de helft daarvan. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste groenblijvende planten voor uw tuin.

Evergreens voorkomen een kale achtertuin in de winter en geven u het hele jaar door interesse. Ze kunnen ook fruit of bloemen produceren. Lavendel is een populaire tuinplant met zilvergroene bladeren en geurende dieppaarse bloemen. De bloemen zijn eetbaar en de lavendel wordt vaak gebruikt voor parfum en koken. De Camellia-bloem is een van de meest populaire groenblijvende struiken, maar zal alleen in het voorjaar bloeien.

Jeneverbesbomen zijn er in vele variëteiten, van kleine en compacte bomen tot 100 meter hoge exemplaren. Ze kunnen ook vrij worden gekweekt. In beide gevallen zijn ze ideaal voor het aanleggen van funderingshagen of het maken van een border voor een tuin. De laagblijvende soorten, zoals Blue Rug-jeneverbes, zijn uitstekende bodembedekkers. Het zijn ook geweldige accentplanten. Houd er bij het kiezen van evergreens rekening mee dat ze allemaal verschillende geuren hebben.

Een andere groenblijvende plant is de Castor Oil Plant. Het is een kleine groenblijvende struik die er geweldig uitziet vermengd met grassen en bamboe. Het produceert ook witte bolvormige bloemen in de zomer en zwarte zaaddozen in de herfst. Lavendel is een populaire keuze voor een tuin, met zilvergroene bladeren die geurig en dieppaars zijn. Deze meerjarige struik is winterhard en verdraagt ​​zandgrond, zoutnevel en andere barre omstandigheden.

De cipres is een andere goede keuze voor uw tuin. Deze planten zijn hertebestendig en hebben een kenmerkende geur. De cipres ziet er ook prachtig uit, met zijn glanzende blad en witte, klokvormige bloemen. Het verdraagt ​​​​ook halfschaduw, waardoor het een veelzijdige keuze is. Ook zijn deze planten onderhoudsarm en hebben ze weinig snoei nodig. Ze hebben echter veel schaduw nodig, dus ze zijn niet de beste keuze voor zonnige tuinen.

Er zijn verschillende soorten hebes. Hebes hebben donkergroene bladeren die soms bont zijn, waardoor je het blad kunt afstemmen op het algemene thema van je tuin. Hebes zijn ook een goede keuze voor tropische beplantingsschema’s, omdat ze fungeren als een natuurlijk scherm dat lelijke tuinelementen verbergt. Sommige bamboes kunnen zelfs in potten groeien. Hoewel de meeste bamboes van zonnige gebieden houden, hebben ze in de lente- en zomermaanden veel water nodig. In het voorjaar moet je ze ook veel kunstmest geven.

Voor een nog dramatischer effect kun je een schaduwrijke plek in je tuin planten. De variëteit ‘Gilt Edge’ wordt acht tot drie meter hoog en vijftien meter breed. De gouden randen op de bladeren zullen de aandacht trekken wanneer ze worden geplant met drie andere bonte struiken. Als je de ‘Emerald Gaiety’ in de buurt van Hosta ‘Patriot’ kweekt, ziet deze plant eruit als een besneeuwd scherm.