Bloemen

Kleurrijke Bloemen Voor Uw Tuin

Als u op zoek bent naar een spannende nieuwe bloeiende plant voor uw tuin, overweeg dan een verscheidenheid aan kleurrijke planten. Sommige van deze planten zijn beter als snijbloem dan andere, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest voor uw klimaat. Andere planten groeien goed in halfschaduw, terwijl andere veel zonlicht nodig hebben. Wat je voorkeur ook is, kleurrijke planten zijn een uitstekende keuze voor elke tuin. Als je echter niet zeker weet welke je moet kweken, overweeg dan om advies in te winnen bij een lokale bloemist.

Cordyline, of ‘Ti’-plant, is een inheemse Oost-Aziatische plant die vaak wordt gekweekt vanwege zijn mystieke kracht. Het blad van sommige soorten is diep paars of rood, terwijl andere zachtroze zijn. ‘Candy Cane’ is een populaire keuze, met grote groene bladeren en roze strepen aan de zijkanten. Als je een plant wilt die perfect is voor de tuin, overweeg dan om een ​​paar soorten van deze inheemse bloeiende plant te kopen en toe te voegen aan je tuin.

Caladiums zijn een uitstekende keuze voor schaduwrijke containers en bedden. Deze kleurrijke vaste planten geven je vele maanden van het jaar prachtig blad. Ze groeien uit knollen die net onder de grond zijn verzonken, en ze zijn gemakkelijk te kweken uit zaad. Plant ze in groepen of drijflijnen om de bedden er voller en helderder uit te laten zien. Ze zijn ook ongelooflijk gemakkelijk te verzorgen! En ze zijn ook nog eetbaar!

Hibiscus, een plant die tegen de hitte kan, is een andere goede keuze. Deze weerbestendige plant voegt neontinten toe aan je tuin en trekt insecten en kleine vogels aan. Hij kan in de volle zon worden geplant, maar gedijt niet bij lage temperaturen. Een geweldige keuze voor een zomertuin, deze plant zal ook hoog staan ​​waar de meeste planten zullen verwelken. Naast bloemen heeft hibiscus interessant blad dat textuur en een uniek tintje aan uw tuin geeft.

Longkruid, ook wel bekend onder verschillende populaire namen, is een prachtige plant die vlinders aantrekt. De bladeren zijn groen en bezaaid met witte vlekken. Het duurt even voordat het zich verspreidt, maar als het volgroeid is, is het een prachtige tapijtplant. Longkruid groeit goed in schaduwrijke en vochtige gebieden. Deze plant mag niet groter zijn dan 30 cm, maar door de kleurrijke bladeren ziet de ruimte er erg aantrekkelijk uit.

Coralbells, ook wel koraalbellen genoemd, zijn een andere populaire plant voor uw tuin. Deze struiken hebben in de zomer betoverende klokvormige bloemen. Coralbells is een veelzijdige plant die weinig verzorging nodig heeft. Ze kunnen droogte, hitte en winterkou overleven en hebben over het algemeen geen problemen met plagen of ziekten. En in tegenstelling tot de meeste andere struiken zijn ze ook nog eens winterhard, dus je kunt ze bijna overal in je tuin planten. Als u op zoek bent naar een accentplant voor uw tuin, dan zijn Coralbells een uitstekende keuze.

Koraalklokken zijn een van de meest populaire bloeiende planten en groeien het best in goed doorlatende grond. Ze trekken bijen, vlinders en kolibries aan en hebben een lang bloeiseizoen van juli tot september. Je kunt de bloeiperiode verlengen door uitgebloeide bloemen te verwijderen en de stelen weg te knippen. Dit zijn winterharde planten voor tuinen in de zones 5 tot en met negen. Maar ze kunnen een beetje moeilijk zijn om te groeien.