Groenblijvende Kamerplanten
Kamerplanten

Groenblijvende Kamerplanten

Er zijn veel soorten groenblijvende kamerplanten. Chinese evergreens zijn mooie, kronkelende klimmers met verschillende bladkleuren. Ze hebben een goed doorlatende grond, felle schaduw en een goede hoeveelheid vocht nodig. Er zijn ook klompvormende soorten zoals de philodendron. De Chinese groenblijvende plant heeft opvallende patronen op zijn bladeren en heeft slechts een matige hoeveelheid licht nodig. Deze planten kunnen halfschaduw verdragen, maar hebben veel vocht nodig.

Chinese evergreens zijn geweldig voor kamers met weinig natuurlijk licht. Hun bladeren hebben een geverfd uiterlijk, dus ze hebben niet veel zonlicht nodig. Deze planten verdragen ook twee of drie weken zonder water. Geef ze water nadat de potmix is ​​opgedroogd om ze de beste groeiomstandigheden te geven. Als je een slechte bodemdrainage hebt, gebruik dan een op turf gebaseerde potgrond en voeg een beetje zand toe. Dit zorgt ervoor dat het water niet te lang op de grond blijft staan.

Sommige planten doen het niet goed in de winter, waardoor een kaal interieur des te opvallender wordt. Naast het kale landschap buiten, kunnen de wintertemperaturen moeilijk zijn om planten in leven te houden. Groenblijvende kamerplanten zijn echter winterhard en bestand tegen koud weer. Ze zijn ook geweldig voor binnenomgevingen. Ze zijn een geweldige keuze voor diegenen die geen fortuin willen uitgeven. Deze planten voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je kamer en geven het een gezellige, bosachtige sfeer.

Een andere plant die binnenshuis gedijt, is de Boston-varen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is ook nog eens mooi. Het moet echter te allen tijde vochtig worden gehouden. Het ziet er het beste uit als het voor een raam wordt geplaatst. Agave, een soort snelgroeiende varen, houdt van vochtige grond en indirect licht. Over het algemeen doet hij het goed bij helder, indirect licht en is hij niet moeilijk in leven te houden.

De slangenplant is een van de meest aanpasbare van alle kamerplanten. Het kan koude winters overleven en kan het hele jaar door binnen worden gehouden. Ondanks de naam vereist het weinig onderhoud en heeft het een hoge weerstand tegen droge omstandigheden. Het is winterhard genoeg om zelfs in een kelder of garage te overleven. Een goede keuze bij weinig licht en een goede keuze voor de beginnende binnentuinier. Je kunt deze plant op hekjes en palen laten groeien, of je kunt hem horizontaal langs een schoorsteenmantel trainen. Naast zijn schoonheid en veerkracht is het ook in staat om de lucht te zuiveren en de kamer er schoner uit te laten zien.

De Fiddle leaf vijg heeft gebeeldhouwde bladeren en is makkelijk te kweken. Zijn glanzende bladeren maken hem aantrekkelijk in omgevingen met weinig licht en is een goede keuze voor appartementen. De vioolbladvijg heeft medium licht nodig en de grond moet droog aanvoelen. In tegenstelling tot andere planten, kan het overleven bij weinig licht zolang het goed licht ontvangt. Het is het beste om kunstlicht te gebruiken en het gehydrateerd te houden.