Waarom Snijbloemen Zo Populair Zijn
Snijbloemen

Waarom Snijbloemen Zo Populair Zijn

Je hebt je misschien afgevraagd waarom snijbloemen zo populair zijn. Hier zijn enkele redenen:

Om te beginnen kopen consumenten snijbloemen doorgaans voor esthetische eigenschappen. Esthetiek is nauw verbonden met gelegenheden. Leeftijd is een belangrijke factor bij het kopen van snijbloemen. Deelnemers van 55 jaar en ouder kochten vaker anjers en rozen dan de jongere leeftijdsgroep. Aan de andere kant kochten 25-39-jarige deelnemers vaker rozen en narcissen. Dit kan de opkomst van speciale snijbloemen verklaren.

Of je nu voor jezelf of voor iemand anders koopt, lelies zijn geweldige snijbloemen. Ze zijn te vinden in open velden op het noordelijk halfrond. Deze bloemen zijn populair bij bloemisten en ontwerpers van bruidsboeketten. Ze zijn ook gevoelig voor fluoride. Een bloem van het geslacht Alstroemeria blijft zes tot veertien dagen vers in een vaas. U kunt snijbloemen in bijna elke kleur kopen, passend bij uw smaak en stijl.

Lelies bieden een verscheidenheid aan kleuren en vormen, en ze zullen jaar na jaar terugkomen als je ze regelmatig oogst. Om doorbloei te stimuleren, snijdt u de stelen net boven de bladknopen af. Dit stimuleert nieuwe groei en bloemvorming. De bloemen van een lelie blijven tot drie weken goed in een vaas als ze goed worden verzorgd. Als u snijbloemen voor persoonlijk gebruik wilt kopen, lees dan de informatie op het etiket van de bloem om ervoor te zorgen dat u bloemen van de hoogste kwaliteit krijgt.

Houd het water schoon om een ​​boeket bloemen te bewaren. Een schone vaas is belangrijk voor snijbloemen om er lang mooi uit te blijven zien. Door regelmatig water te verversen blijven de bloemen langer vers en wordt eventuele bacteriegroei voorkomen. Regelmatig water verversen helpt ook om verwelkend gebladerte of stengels te verwijderen. Ook helpt warm water bloemen om meer water op te nemen dan ijskoud water. Evenzo zal koud water bacteriën doden.

Om de levensduur van snijbloemen te verlengen, moet u enkele basisrichtlijnen volgen. Bewaar bloemen altijd in een vaas of bloembak die vrij is van tocht en hete plekken. Denk eraan om de vaas op een koele, schaduwrijke plek te zetten en het bloemstuk uit direct zonlicht te houden. Ten slotte kunt u overwegen om uw bloemstuk ‘s nachts te koelen, zoals aanbevolen door bloemisten. Door ‘s nachts te koelen wordt het waterverlies verminderd en blijven de bloemen er vers uitzien.

Kies bij het kopen van verse bloemen voor stengels die niet helemaal open zijn. Snijd vervolgens de onderste bladeren van de stelen, dit voorkomt dat er luchtbellen op de bloem ontstaan. Tijdens normale zonnige dagen zullen planten snel water verbruiken, zowel in de bodem als door transpiratie. De resulterende waterdamp zal de lucht opzuigen. En vergeet niet de onderste bladeren af ​​te snijden voordat u de stelen afsnijdt.

Als u op zoek bent naar een mooie snijbloem, kunt u kiezen voor een vaste plant die de hele zomer doorbloeit. Je kunt deze bloemen gebruiken als vullers en snijbloemen omdat ze in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar zijn. Als u uw eigen boeket wilt laten groeien, kunt u in juli een enkel zaadje planten of een grotere bloem verdelen. De plant zal nog een jaar groeien. In de tussentijd kun je altijd een stek van een volwassen plant nemen en het volgende jaar met verse bloemen beginnen.