Bloemschiktips Voor Beginners
Bloemschikken

Bloemschiktips Voor Beginners

Er zijn enkele basistips voor bloemschikken voor beginners die u kunnen helpen om prachtige bloemschikken voor uw huis te maken. Steriliseer allereerst je gereedschap, zoals tondeuses en vazen, altijd met witte azijn of bleekmiddel. Dit is nodig omdat bacteriën de levensduur van je bloemen verkorten. Ten tweede moet u het water waarin u uw bloemen plaatst, ontsmetten. Een oplossing van ongeveer een kwart theelepel bleekmiddel per liter water is effectief voor het doden van bacteriën. Als laatste haal je de bladeren en bloemen uit de vaas. Bladeren zijn vaak de oorzaak van het binnendringen van bacteriën in je bloemen, dus houd ze zoveel mogelijk uit de vaas.

Voordat u aan uw ontwerp begint, is het belangrijk om de natuurlijke beweging van de stelen te begrijpen. Sommige stengels buigen naar één kant, andere staan ​​rechtop en weer andere buigen naar de nek. Elk type stengel heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid. Als beginner moet je leren hoe je deze eigenschappen kunt gebruiken om de mooiste en meest opvallende arrangementen te maken. Hieronder vindt u enkele basistips voor bloemschikken voor beginners. Je moet er ook aan denken om de stelen altijd in een hoek van 45 graden af ​​te snijden, omdat dit de levensduur van de bloem verlengt.

Onthoud eerst dat bloemen verschillende kleuren hebben. Probeer uw bloemstukken in een kleurenpalet te houden waar u zich prettig bij voelt. Kies bloemen in blauw-violette tinten, zoals ridderspoor en ridderspoor. Als je met grote arrangementen werkt, concentreer je dan op een of twee grote centerpieces om de aandacht op het hele stuk te vestigen. Je kunt ook proberen groen te gebruiken om een ​​beetje textuur toe te voegen. Op deze manier kunt u de ontwerpelementen duidelijker zien.

Denk ten slotte aan de plaats van uw bloemstuk. Wil je een middelpunt voor je eetkamer creëren? Is het een cadeau voor een geliefde? Of maak je gewoon een mooi bloemstuk voor jezelf? Hoe het ook zij, bloemschikken kan een dankbare hobby zijn. Door deze eenvoudige bloemschiktips te volgen, bent u goed op weg naar een mooi bloemstuk.

Voordat u aan uw bloemstuk begint, moet u beslissen over het hoofdkleurenthema. Selecteer vervolgens de juiste vaas. Kies er een die past bij de kleuren en stijl van het bloemstuk. Knip de stelen af ​​in een hoek van 45 graden om de bloemen te helpen water op te nemen. Vergeet niet om altijd groen te schikken voor uw brandpuntsbloem. Vergeet ook niet om eerst grotere bloemen te gebruiken, omdat kleine bloemen misschien niet zo goed opvallen. Plaats vervolgens de kleinere rond de brandpuntsbloem en laat grote ruimtes tussen elke bloem.

Houd er rekening mee dat bloemen van tevoren moeten worden voorbereid, zodat ze langer meegaan. Verwijder alle bladeren en beschadigde bloembladen voordat u ze schikt. Bovendien kun je je eigen bloemenvoedsel maken door witte azijn, suiker en frisdrank te mengen. Voeg een beetje suiker toe aan de mix aan het water en je bloemen zien er ook frisser en gezonder uit. Zorg ervoor dat u de verpakking van de bloemen verwijdert. En als de bloemen klaar zijn, knip ze dan af met een scherpe bloemenschaar, om eventuele infectie te voorkomen.