Ideeën Voor Bloemschikken
Bloemschikken

Ideeën Voor Bloemschikken

Bloemen kunnen in veel verschillende stijlen worden gerangschikt. Bloemen in het seizoen zijn vaak goedkoper dan bloemen buiten het seizoen en passen beter bij het seizoen. Als alternatief kunt u het hele jaar door bloemen kopen en eenvoudig andere soorten groen en bloemen toevoegen om diepte en volume aan uw arrangement toe te voegen. Vergeet in beide gevallen niet om de onderste helft van de bloemstelen af ​​te snijden om te voorkomen dat het waterpeil te laag wordt. Ideeën voor bloemschikken omvatten een verscheidenheid aan bloemvormen en u kunt bessen, grassen of andere accenten toevoegen om het arrangement aantrekkelijker te maken.

De eerste stap bij het bloemschikken is het bepalen van een kleurenschema. Kies een primaire kleur en gebruik een reeks tinten en texturen. Je kunt ook een accentkleur toevoegen om het arrangement wat pop en dimensie te geven. Je kunt ook gedroogde bloemen gebruiken en deze mengen met verse bloemen voor een onverwachte look. Deze techniek is relatief goedkoop en gaat vele jaren mee. En het beste is dat gedroogde bloemen opnieuw kunnen worden gebruikt als je ze niet wilt weggooien.

Als je eenmaal een basisidee hebt van welke bloemen waar komen te staan, begin dan met het bepalen van de vorm en grootte van je boeket. Een grote vaas past het beste bij bloemen met een lange steel, terwijl een smalle vaas geschikt is voor kortere stelen. Als het gaat om de kleuren en vormen, probeer dan een kleurenpalet te behouden dat bij je smaak past. Je kunt ook een foto maken met behulp van de regel van derden. Het onderste derde deel van het arrangement moet de vaas of container bevatten. Het middelste derde deel bevat opvallende bloemen en het bovenste derde deel moet de hoogste bloemen bevatten.

Een andere optie is om een ​​glazen vaas te gebruiken. Een glazen vaas is een populaire keuze, maar zorg ervoor dat je een vaas koopt die lekvrij is. Controleer ook het waterreservoir van de vaas. Je kunt ook stenen van steekschuim in de vaas plaatsen om de bloemen op hun plaats te houden. Om het steekschuim gemakkelijker hanteerbaar te maken, weekt u de stenen in een bloemige voedingsoplossing en snijdt u ze in de vorm van de container.

Een andere optie voor het schikken van bloemen is om seizoensbloemen uit je eigen tuin te gebruiken. Als je planten hebt die het einde van hun bloeicyclus naderen, kun je de stelen afsnijden en ze gebruiken om een ​​prachtig bloemstuk te maken. Glazen bollen werken prima voor losse bloemstukken, maar kunnen ook worden gebruikt voor grotere takken en stelen. Een tutorial over het maken van bloemstukken in een blik is beschikbaar op Mom Foodie.

Het gebruik van een terrarium als middelpunt kan tegelijkertijd grillig en elegant zijn. Deze decoratieve containers kunnen u helpen uw receptietafels te verhogen. Je kunt tropisch fruit als middelpunt gebruiken, of je kunt een heel boeket maken in kleine potten. Een bloemenloper geeft een extra vleugje kleur aan uw receptietafels. Uw gasten zullen onder de indruk zijn! Een mooi boeket fleurt hun dag op en geeft je een goed gevoel over je inspanningen.