Decoratie

Hoe kunt u uw huis versieren voor Kerstmis met een budget

De kerstperiode is een periode van vreugde en goodwill, maar het kan ook een tijd zijn waarin de gelddruk het grootst is. Naast de gebruikelijke uitgaven voor rekeningen, verzekeringen, schoolbezoeken en autokosten voor keuringsattesten, zijn er de extra uitgaven voor cadeaus en versieringen. Maar er is geen reden voor paniek; je kunt nog steeds een feestelijk huis hebben zonder jezelf in de schulden te steken. Het internet staat vol met doe-het-zelftips over hoe je met een beperkt budget die gezellige kerstsfeer in huis kunt halen – van hoe je goedkoop je eigen kerstversiering kunt maken tot waar je goedkope kunstbomen, kransen, feeënlichtjes en andere accessoires kunt kopen. Hier zijn enkele geweldige tips over hoe u uw huis kunt versieren voor Kerstmis op een budget:

Plan je budget voor kerstversiering

Als u een beperkt budget hebt, begin dan met precies te plannen wat u wilt doen om uw huis te versieren. Veel mensen beginnen lukraak met versieren en geven dan meer uit dan ze hadden verwacht. Door uw decoraties te plannen, kunt u dat voorkomen. Maak een lijst van alle kamers die u wilt inrichten en wat u in elke kamer wilt doen. Als u bijvoorbeeld de hallen wilt versieren met takken hulst, wilt u misschien ook een paar kaarsen toevoegen, misschien een paar kleine kerstboompjes en eventueel wat andere versieringen, zoals een krans op de voordeur of een kerstman op de open haard. Noteer hoeveel al deze versieringen zullen kosten, inclusief waar u ze kunt kopen en hoeveel u zult moeten betalen. Wees echter wel realistisch. Als u een krap budget hebt, moet u niet verwachten dat u de zalen kunt versieren zoals het Witte Huis. Er zijn veel goedkope decoraties zoals een Lemax kerstdorpje die toch een feestelijke sfeer creëren.

Maak uw eigen kerstversiering

Veel soorten kerstversiering kunnen gemakkelijk thuis worden gemaakt, waardoor u veel geld bespaart. De meeste zijn ook gemakkelijk te maken, hoewel ze wel wat tijd en geduld kosten. Het versieren van uw kerstboom is de meest voor de hand liggende plaats om te beginnen, aangezien u vrijwel zeker een boom zult moeten kopen, nu u het in uw hoofd hebt gehaald dat u er een nodig hebt. Een echte boom zal heerlijk ruiken en zal uw huis er feestelijker doen uitzien. Het geeft u ook een excuus om de versieringen te gebruiken die u al jaren heeft, misschien die handgemaakte versieringen uit uw kindertijd. Het kost waarschijnlijk minder om een echte boom te kopen dan een kunstboom, en je hoeft je geen zorgen te maken dat hij overal naalden laat vallen. Het versieren van uw kerstkrans is een andere eenvoudige manier om uw huis te versieren voor minder. Ook hier kunt u decoraties gebruiken die u al jaren heeft en nieuwe maken met de hulp van uw kinderen. U kunt goedkope decoraties kopen bij de dollar store en ze aantrekkelijker te maken door ze te rangschikken in uw krans. Misschien wilt u echte dennenappels gebruiken, of u kunt zijden van papieren kegels maken. Je kunt ook kleine kerstboompjes, kleine plantjes, zijden bloemen of andere dingen gebruiken die je mooi vindt.

Tweedehands kerstversiering kopen

Een van de beste manieren om je huis te versieren voor Kerstmis met een budget is om tweedehands decoraties te kopen zoals mooie huisjes van Lemax die mensen kwijt willen. Er zijn veel mensen die hun versieringen elk jaar veranderen en er graag snel vanaf willen, dus ze zetten ze te koop op garageverkopen of online. U kunt deze versieringen vaak voor bijna niets kopen, maar ze zien er dan wel zo goed als nieuw uit. U kunt ook versieringen kopen in tweedehandswinkels en kringloopwinkels, vaak voor heel weinig. Deze plaatsen hebben vaak een aantal uitstekende decoraties die u goedkoop kunt kopen. U kunt ook tweedehands decoraties online vinden in online garage verkoop. Vraag eens rond om te zien of iemand die je kent versieringen te koop heeft.

Echte kerstversiering kopen

Er zijn genoeg decoraties te koop die gemaakt zijn van echte materialen, dus je hoeft helemaal geen kunstmatige decoraties te kopen. U kunt kransen, vlaggen en andere versieringen kopen die van echte hulst, dennen of andere evergreens zijn gemaakt. Veel van deze versieringen kunt u met Kerstmis heel goedkoop kopen, vooral als u ze koopt bij een kerstboomkwekerij. Zorg ervoor dat u ze grondig wast voordat u ze ophangt om ze te ontdoen van sap. U kunt ook decoraties kopen die van echte materialen zijn gemaakt, zoals maïsstengels en gedroogde bloemen. Deze decoraties kunnen zeer goedkoop zijn, vooral als u ze bij een groothandel koopt. U kunt ook uw eigen versieringen maken van echte materialen. Maïsstengels zien er bijvoorbeeld net zo goed uit in decoraties als in maïskooien. U kunt ook echte dennenappels, eikels, kastanjes en andere natuurlijke voorwerpen gebruiken om uw huis te versieren.

Andere tips voor het versieren van uw huis met een budget

. Als u een kerstfeest geeft, vraag uw gasten dan om een cadeau mee te brengen dat toegevoegd kan worden aan het cadeau dat u aan iemand geeft. Vraag hen bijvoorbeeld om een fles wijn of een doos bonbons mee te brengen. Dit bespaart u geld op uw geschenkenlijst en draagt ook bij aan de feestelijke sfeer van uw feest. . Koop minidecoraties. Kleinere decoraties zijn vaak goedkoper dan grote. Je kunt ze ook op verschillende manieren gebruiken, zoals een kleine boom gebruiken om de open haard te versieren in plaats van een grote. . Bezoek de dollar store of andere discountwinkels tijdens het laagseizoen. Kerstversieringen zijn in deze tijd van het jaar vaak goedkoper dan tijdens het kerstseizoen zelf. . Vraag uw collega’s, vrienden en familie of zij nog versieringen hebben die zij niet meer nodig hebben. Misschien kunt u op deze manier aan goede versieringen komen zonder geld uit te geven. . Als u kinderen heeft, laat ze dan helpen met de versieringen. Dit houdt ze bezig en geeft ze het gevoel dat ze bijdragen aan de feestelijke sfeer in huis. Ze kunnen zelfs hun eigen geld gebruiken om versieringen te kopen die ze zelf hebben uitgekozen.

verpakking

Vergeet tot slot niet dat versieren een reis is, geen bestemming. Je hoeft het huis niet vol te hangen met versieringen de dag na Thanksgiving of eerste kerstdag. Begin vroeg met versieren en voel u niet onder druk gezet om alles de dag na Kerstmis al klaar te hebben staan. Geniet van elke dag terwijl u de feestdagen nadert. Voor veel mensen zijn de feestdagen een tijd van grote vreugde. Het is ook een tijd waarin de gelddruk het grootst is. Als u deze tips volgt, kunt u toch een feestelijk huis hebben zonder uzelf in de schulden te steken.