Inspiratie

Weber Grills: De Barbecue Koning

Weber is ‘s werelds leidende fabrikant van houtskool- en gasbarbecues, met duizenden klanten in meer dan 100 landen. Al vele jaren is Weber blijven bouwen aan hun succes door gebruik te maken van slimme reclamecampagnes en het aanbieden van producten van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen. Zij hebben ook hun productlijnen uitgebreid door nieuwe gas- en houtskoolbarbecues te introduceren die tegemoet komen aan een verscheidenheid aan smaken, behoeften en budgetten. Als fervent liefhebber van alles wat met barbecues te maken heeft, van rookovens tot grills, krijgen wij vaak vragen over Weber Grills. Dus hier is alles wat u moet weten over hun geschiedenis, verschillende types, en welke voor u geschikt is…

Wat is er goed aan Weber Grills?

Weber’s drie primaire productlijnen zijn hun houtskool-, gas-, en hybride grills. Hun houtskoolgrills worden in de Verenigde Staten gemaakt in hun fabrieken in Virginia en Georgia. Hun gas grills worden vervaardigd in China en ook geassembleerd in hun fabriek in Virginia. Alle Weber houtskool BBQ‘s hebben een garantie van een jaar. Weber staat bekend om zijn lange levensduur, gebruiksgemak en hoge kwaliteit. Hun grills zijn ontworpen om tientallen jaren mee te gaan en de gebruiker te voorzien van een consistent en heerlijk resultaat, elke keer weer. Hun grills zijn ontworpen om gebruikt te worden in elke omgeving en zijn gemakkelijk schoon te maken, zelfs na een lange dag vlees roken. Dit maakt Weber een uitstekende keuze voor iemand die voor het eerst een barbecue aanschaft of voor iemand die nieuw is in de kunst van het barbecueën.

De geschiedenis van Weber grills

De Weber Company werd in 1952 opgericht door George Stephen, een voormalig manager van de Jenn-Air Appliance Company. De eerste barbecues van het bedrijf werden geproduceerd in een garage voor twee auto’s in Californië. Pas in 1968 produceerden zij hun eerste gasbarbecue.

In 1985 werd het bedrijf gekocht door de investeringsmaatschappij Kohlberg, Kravis and Roberts uit Chicago. Sindsdien heeft Weber zijn productassortiment uitgebreid met ook meer Weber gas BBQ‘s en meer nieuwe producten en is het een van de meest bekende barbecues ter wereld geworden. In de jaren negentig breidden zij hun productlijn uit met gasgrills en in 2000 verwierven zij een meerderheidsbelang in het bedrijf Green Mountain Grills. In het begin van de jaren 2000 introduceerde Weber een hybride grill die het gemak van gas combineerde met de gelijkmatige hitte van houtskool. Deze grill is nog steeds de standaard voor de moderne houtskoolgrills van vandaag.

Soorten Weber grills

Houtskoolbarbecue – Deze grills zijn ontworpen voor roken en langzaam garen bij lagere temperaturen. Deze barbecues zijn meestal gemaakt van materialen die hittebestendig zijn, zoals porselein gecoat staal en gietijzer.

Gas Barbecue – Deze grills zijn ontworpen voor snelle, gelijkmatige verwarming en zijn zeer geschikt voor hoge-temperatuur dichtschroeien. De meeste gasbarbecues zijn gemaakt van roestvrij staal, gietijzer of porselein gecoat staal.

Hybride Barbecue – Deze barbecues zijn ontworpen voor het beste van twee werelden: roken bij lage temperatuur en dichtschroeien bij hoge temperatuur. Hybride barbecues zijn meestal gemaakt van roestvrij staal en gietijzer.

Wat is de beste Weber Grill?

Als het gaat om de beste Weber grill, hangt het echt af van uw behoeften. Er zijn veel verschillende modellen houtskool-, gas- en hybride grills waaruit u kunt kiezen. Dus als u zich afvraagt: “Wat is de beste Weber barbecue?”, dan zou u zich eigenlijk moeten afvragen: “Wat is de beste barbecue voor mij?”. Afhankelijk van uw budget, kunnen uw behoeften drastisch verschillen. Als uw budget krap is, kunt u een minder duur model houtskool- of hybride barbecue overwegen. Of als u een grote menigte wilt voeden, kunt u beter investeren in een gasmodel met hoge capaciteit.

Waarom is Weber beroemd om zijn barbecues?

Weber heeft een naam voor zichzelf gemaakt door kwaliteitsproducten te maken die lang meegaan. Hun grills zijn goed gemaakt en ontworpen om jaren van gebruik en misbruik te weerstaan. Hun beroemdste model is de 22,5″ ketelgrill die al sinds 1952 continu in productie is. Hun reputatie als de beste in de barbecue-industrie komt ook voort uit hun vermogen om zich aan te passen aan trends en een breed scala aan producten te bieden voor alle soorten consumenten. Hun productgamma omvat alles van een draagbare tafelgrill tot een enorme rookoven voor buiten die ontworpen is om grote mensenmassa’s te voeden. Hun producten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en prijsklassen voor elk budget.

Wat is het verschil tussen een ketel en een Sm?

Het belangrijkste verschil tussen een houtskoolgrill en een rookoven is de hoeveelheid tijd en temperatuur die elk gebruikt om te koken. Een rookoven is ontworpen om lagere temperaturen en langere gaartijden te gebruiken, wat geweldig is voor dingen zoals brisket en varkensschouder. Voor snel gaar voedsel, zoals steaks en kip, hebt u een houtskoolgrill of een gasgrill nodig.

Conclusie

Weber is een merk dat synoniem staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Hun producten, vooral hun grills, zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan. En omdat ze zijn ontworpen om in alle omgevingen te worden gebruikt, zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, ongeacht hoe rommelig uw volgende barbecue ook zal zijn.

Al hun producten worden ondersteund door een beperkte garantie en hebben een hoog niveau van klanttevredenheid. Als u in de markt bent voor een nieuwe barbecue, raden wij u ten zeerste aan een Weber product te overwegen omdat u een duurzaam product krijgt dat u jarenlang heerlijke resultaten zal geven.