Kamerplanten

Hoe kies je de beste kunstkerstboom

Kunstkerstbomen zijn veel eenvoudiger op te zetten en te laten staan dan hun natuurlijke tegenhangers. Dat betekent echter niet dat je zomaar de eerste de beste kunt kiezen. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het maken van uw keuze, zoals de grootte van de boom, het type boom, het materiaal en kunstmatige vs. echte boom. Als u wilt dat uw kunstkerstboom meer dan één seizoen meegaat, is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen voordat u een aankoop doet. Lees verder voor meer informatie over deze overwegingen en enkele nuttige tips over hoe u de beste kunstkerstboom voor uw huis deze feestdagen kopen.

Size

Zoals met alle soorten meubilair, is het belangrijk om de grootte van de kunstkerstboom te overwegen. In het algemeen moet de boom groot genoeg zijn om het grootste deel van uw huis te bedekken en toch functioneel blijven in de ruimte. Misschien wilt u de breedte en hoogte van uw deurkozijn meten om een idee te krijgen van hoe groot een boom in uw huis zou staan. U kunt ook de afmetingen van verschillende bomen bekijken om een idee te krijgen van welke het beste bij uw ruimte past. Als u erg lage plafonds heeft, kunt u uw keuze beperken tot kleinere bomen, of kiezen voor een kunstboom met een gevlokte of verzwaarde top om het meer op een volle boom te laten lijken. Deze metingen zullen je ook een idee geven van hoeveel de boom zal kosten. Over het algemeen geldt: hoe groter de boom, hoe hoger het prijskaartje. Natuurlijk hebben grotere bomen ook het voordeel dat ze esthetischer zijn.

Type boom

Het type boom is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het winkelen voor een kunstmatige kerstboom. Er zijn twee hoofdtypen kunstkerstbomen: de klassieke PVC-boom en de meer realistisch ogende boom gemaakt met kunstvezel. De PVC boom ziet er meer als een klassieke kerstboom, terwijl de kunstvezel boom ziet er realistischer en maakt gebruik van een soortgelijk materiaal als wat wordt gebruikt om andere soorten kamerplanten te maken. Het verschil tussen deze twee soorten kunstbomen zit in de constructie. PVC bomen worden gemaakt van polyvinylchloride (PVC) plastic samen met een paar andere chemicaliën die zorgen voor hun unieke uiterlijk en gevoel. Kunstvezelbomen worden gemaakt van polyethyleentereftalaatplastic (PET), hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt om andere synthetische producten te maken, zoals water- en sportflessen.

Materiaal van

Denk bij het kiezen van een boom na over waar de boom van gemaakt is. Dit zal zowel de kosten als de levensduur van de boom beïnvloeden. Echte bomen zijn aanzienlijk duurder dan kunstbomen. Dit is te wijten aan verschillende factoren, waaronder de kosten van de aankoop van echte bomen en het risico van brand door de kerstboomverlichting. Een andere belangrijke overweging is de levensduur van een echte boom. Afhankelijk van hoe u de boom verzorgt, zal hij slechts een paar jaar meegaan. Kunstbomen daarentegen kunnen 5-10 jaar meegaan. Kunstbomen zijn veel goedkoper dan echte bomen omdat ze minder onderhoud vergen, geen pollen produceren en lang niet zo vaak hoeven te worden vervangen.

Kunstmatige vs. echte kerstboom

Voordat u beslist om een echte of kunstkerstboom te kopen, moet u een paar dingen in overweging nemen. Als u kleine kinderen en huisdieren hebt, kan een echte boom een betere optie zijn. De versieringen en lichtjes voor een echte boom zijn ook veel goedkoper dan voor een kunstboom, vooral als u ze na Kerstmis koopt. Als u van plan bent uw boom een paar maanden op te bergen, is een echte boom ook een betere optie. Als je allergieën of astma hebt, kun je beter voor een synthetische boom gaan, omdat die geen pollen produceren en minder allergenen bevatten dan echte bomen. Als je allergieën of astma hebt, kan een echte boom de betere optie zijn, omdat die minder allergenen produceert dan kunstbomen.

Tips om de beste kunstkerstboom te vinden

Voordat u gaat winkelen voor een kunstkerstboom, houd dan de volgende tips in gedachten. – Grootte – Zoals met alle soorten meubilair, is het belangrijk om de grootte van de kunstmatige kerstboom te overwegen. In het algemeen moet de boom groot genoeg zijn om het grootste deel van uw huis te bedekken en toch functioneel blijven in de ruimte. – Type – Het type boom is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het winkelen voor een kunstmatige kerstboom. Er zijn twee hoofdtypen kunstkerstbomen: de klassieke PVC-boom en de meer realistisch ogende boom gemaakt met kunstvezel. – Materiaal – Bij het kiezen van een boom, na te denken over wat de boom is gemaakt. Dit zal zowel de kosten als de levensduur van de boom beïnvloeden. – Prijs – Kunstbomen aan de andere kant, kan duren van 5-10 jaar. Kunstbomen zijn veel goedkoper dan echte bomen omdat ze minder onderhoud vergen, geen stuifmeel produceren en lang niet zo vaak vervangen hoeven te worden. – Opslag – Als je van plan bent je boom een paar maanden op te bergen, is een echte boom ook een betere optie. – Uiterlijk en gevoel – Als je allergieën of astma hebt, kun je beter voor een synthetische boom gaan, aangezien deze geen pollen produceren en minder allergenen bevatten dan echte bomen. – Beschikbaarheid – Tot slot, als u een bepaald type boom in gedachten heeft, controleer dan of dat type boom beschikbaar is als kunstkerstboom of als vlaggenmast kerstboom.

Nieuwe vs. Gebruikte bomen

Het type boom dat u koopt kan ook van invloed zijn op de vraag of u een gebruikte boom of een nieuwe boom moet kopen. Als u voor een echte boom kiest, is het belangrijk dat u een boom koopt die niet met pesticiden is behandeld. Het is ook een goed idee om een gebruikte boom te kopen, aangezien deze veel goedkoper is dan een nieuwe boom. Het is echter belangrijk om de boom te inspecteren op eventuele schade. U kunt overwegen om de boom naar een plaatselijke kerstbomenmarkt te brengen en de bomen te inspecteren voordat u ze koopt, zodat u kunt zien of er schade is. U kunt ook een gebruikte kunstboom online kopen. Zorg ervoor dat u de beschrijving zorgvuldig leest en inspecteer de boom grondig voordat u een aankoop doet.

Conclusie

Kunstkerstbomen zijn veel gemakkelijker op te zetten en te laten staan dan hun natuurlijke tegenhangers. Dat betekent echter niet dat u zomaar de eerste de beste kunt uitkiezen. Er zijn een aantal dingen die je moet overwegen bij het maken van je keuze, zoals de grootte van de boom, het type boom, het materiaal en kunstmatige vs. echte boom. Als u wilt dat uw kunstkerstboom meer dan één seizoen meegaat, is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen voordat u een aankoop doet. Lees verder om meer te weten te komen over deze overwegingen en enkele nuttige tips over hoe u de beste kunstkerstboom voor uw huis kiest deze feestdagen.